Sinds 1989 | 35ste editie | 7 & 8 september 2024

Over het evenement

De 35e editie van de Cargill Singelloop Gouda vindt plaats op zaterdag 7 september en zondag 8 september. Het is een gezellig hardloopevenement dat voor iedereen iets te bieden heeft. Er is een 1 KM Familie Loop voor kinderen t/m 12 jaar, een 5 KM  met een prachtig parcours dwars door het centrum en voor de wat meer getrainde loper een uitdagende 10 KM. Daarnaast is er op de zondag ook een 10 KM wandeltocht. Mensen die zelf niet kunnen of willen lopen worden natuurlijk gevraagd om de deelnemers langs het parcours te komen steunen!

Met parcoursen van 1 tot 10 km is er voor iedereen een uitdagende afstand!

Bereikbaarheid

De Singelloop Gouda is het best bereikbaar met het openbaar vervoer, per fiets of te voet. Het evenemententerrein bevindt zich binnen 400 meter van station Gouda Centraal, uitgang Centrum. We raden je dus af om met de auto te komen. In de omgeving van de Markt, waar de start/finish zijn, is nagenoeg geen parkeergelegenheid. Wil je toch met de auto komen parkeer deze dan op een van de betaalde parkeerterreinen rondom de singels.

Vanaf Utrecht

Vanuit Utrecht de A12 volgen richting Den Haag en Rotterdam. Bij afslag Gouda (Afslagnummer 11) de snelwegverlaten. Bij de verkeerslichten linksaf. U steekt nu de snelweg over. Bij het derde (3e) verkeerslicht gaat u linksaf richting NS-station / Centrum. Deze kruising is herkenbaar aan de McDonald’s die schuin rechts aan deoverzijde is gelegen. Als u linksaf bent gegaan richting NS-station/Centrum rijdt u op de “Burgemeester Jamessingel”. Deze weg vervolgen. Bij de rotonde (met verkeerslichten) gaat u rechtsaf. Als u onder de spoortunnel door bent gereden komt u op het Kleiwegplein. Volg hierna het parkeerverwijzings systeem van de gemeente Gouda en zoek een parkeerplaats.

Vanaf Den Haag

Vanuit Den Haag de A12 richting Utrecht volgen. Gelijk na het aquaduct via afslag Gouda (Afslagnummer 11) de snelweg verlaten. Bij de verkeerslichten rechtsaf. Bij het tweede (2e) verkeerslicht gaat u linksaf richting NS-station / Centrum. Deze kruising is herkenbaar aan de McDonald’s die schuin rechts aan de overzijde is gelegen. Als u linksaf bent gegaan richting NS-station/Centrum rijdt u op de “Burgemeester Jamessingel”. Deze weg vervolgen. Bij de rotonde (met verkeerslichten) gaat u rechtsaf. Als u onder de spoortunnel door bent gereden komt u op het Kleiwegplein. Volg hierna het parkeerverwijzingssysteem van de gemeente Gouda en zoek een parkeerplaats.

Vanaf Rotterdam

Vanuit Rotterdam de A20 richting Utrecht nemen. Gelijk na het aquaduct via afslag Gouda (Afslagnummer 11) de snelweg verlaten. Bij de verkeerslichten rechtsaf. Bij het tweede (2e) verkeerslicht gaat u linksaf richting NS-station / Centrum. Deze kruising is herkenbaar aan de McDonald’s die schuin rechts aan de overzijde is gelegen. Als u linksaf bent gegaan richting NS-station/Centrum rijdt u op de “Burgemeester Jamessingel”. Deze weg vervolgen. Bij de rotonde (met verkeerslichten) gaat u rechtsaf. Als u onder de spoortunnel door bent gereden komt u op het Kleiwegplein. Volg hierna het parkeerverwijzingssysteem van de gemeente Gouda en zoek een parkeerplaats.

Faciliteiten

Wedstrijdsecretariaat

Op de Markt zullen tenten worden geplaatst waarin het wedstrijdsecretariaat zal worden ingericht. Hier kunnen deelnemers eventueel nog hun shirt ophalen, vragen stellen en indien beschikbaar nog startnummers of shirts kopen.

Kleedaccommodatie en tasafgifte

Op het evenemententerrein is er dit jaar ook op beide dagen weer een tassenafgifte aanwezig, voor 2 euro per persoon kan je hier als deelnemer gebruik van maken. Via het ticketsysteem kan je van te voren hiervoor een ticket aanschaffen. Helaas zijn er dit jaar geen kleedaccommodaties aanwezig.

Drinkposten

Bij de start/finish zullen 2 waterposten worden ingericht. Na elke gelopen ronde en na het finishen kan er gebruik worden gemaakt van beide waterposten.

Medische post

Bij de start/finish locatie zal een vaste EHBO-post worden ingericht bemand door minimaal twee medewerkers. Daarnaast zullen er minimaal twee EHBO’s mobiel per fiets mee rijden met de lopers op het parcours.

Toiletten

Nabij de start/finish locatie op de Markt zullen mobiele toiletten worden geplaatst.

[/vc_column]

Zaterdageditie

Schrijf je nu in!

Zondageditie

Schrijf je nu in!