Sinds 1989 | 34ste editie | 9 & 10 september 2023

Goede Doel

Prinses Máxima Centrum – Verblijf & Activiteiten

In het Prinses Máxima Centrum worden dagelijks activiteiten en evenementen georganiseerd, op de kamers van de kinderen én in speciaal hiervoor ontworpen ruimtes. Zo beschikt het centrum over een theater, bibliotheek, een tienerlounge en een bouwplaats. De activiteiten die georganiseerd worden, bieden de kinderen afleiding en ontspanning. Daarnaast stimuleert het ook het fysieke, cognitieve, emotionele, sociale en spirituele functioneren. Ook muziek krijgt veel aandacht binnen het Prinses Máxima Centrum. Naast de dagelijkse activiteiten zijn er ook events en vieringen voor kinderen en hun gezinnen. Denk aan het sinterklaasfeest, Kerst, Ramadan, Sint Maarten, Moederdag etc. Zodat gezinnen dit toch samen kunnen beleven, ondanks het verblijf in het centrum.

Kinderen en hun ouders die meer dan een dag in het Máxima verblijven, maken gebruik van de ouder/kind-kamers (OKE). Dit zijn 87 unieke opnamekamers in het Prinses Máxima Centrum waaraan ouderverblijven zijn verbonden. Hierdoor kunnen ouders (en broers/zussen en eventueel ook vriendje of vriendin)) dag en nacht bij hun kind zijn en bijstaan in deze moeilijke periode. De OKE creëert een eigen thuis, waar de privacy van het kind en familie zoveel mogelijk gerespecteerd wordt.

Het verblijfs- en activiteitenprogramma kost per jaar € 165.000,-. Daarvan wordt € 80.000,- besteed aan het optimaal houden van de OKE’s en € 85.000,- daarvan is voor het organiseren van alle activiteiten, festiviteiten en voorzieningen in het Prinses Máxima Centrum voor de kinderen en waar mogelijk hun broers, zussen en ouders. Helaas vergoedt de zorgverzekeraar deze voorzieningen en activiteiten niet. We zijn hierbij volledig afhankelijk van giften van stichtingen, bedrijven en particulieren.

Helpen jullie mee geld op te halen voor dit mooie doel? Dit kan door een eigen actiepagina aan te maken of direct een donatie te doen op het platform.

Meer info: www.prinsesmaximacentrum.nl